Home Ιερών Μητροπόλεων Ι.Μ. Λευκάδος: Διαγωνισμός φωτογραφίας «Αποτυπώματα της πίστης μας: Τα εξωκλήσια και τα εικονοστάσια του τόπου μας»
Σάββατο, 26 Νοέμβριος 2011 11:45

Ι.Μ. Λευκάδος: Διαγωνισμός φωτογραφίας «Αποτυπώματα της πίστης μας: Τα εξωκλήσια και τα εικονοστάσια του τόπου μας»

Αριθμ. Πρωτ.: 129                               
Εν Λευκάδι, τη 14η Νοεμβρίου 2011
 
 
Προς
Τους Αιδεσιμωτάτους Εφημερίους, τους Λαϊκούς Συνεργάτες
του Νεανικού Έργου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως,
τους Εκπαιδευτικούς και Μαθητές των Σχολείων της περιφερείας μας
 
 
Αγαπητοί μου,
Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω ότι το Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας προκηρύσσει Διαγωνισμό Φωτογραφίας με τους εξής όρους:
 
1.        Θέμα του Διαγωνισμού: «Αποτυπώματα της Πίστης μας: Τα εξωκλήσια και τα εικονοστάσια των νησιών μας (Λευκάδας, Ιθάκης και γύρω νησιών)».
 
2.        Σκοπός: Να δουν οι διαγωνιζόμενοι με τη δική τους ματιά αυτά τα υλικά μνημεία της λαϊκής ευσέβειας, ενταγμένα στο περιβάλλον τους.
 
3.        Διάρκεια Διαγωνισμού: Από Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011 έως Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2011. Μέχρι την ημερομηνία λήξης του Διαγωνισμού θα πρέπει να έχει παραδοθεί ή αποσταλεί και η τελευταία συμμετοχή. Όσες φτάσουν μετά από την ημερομηνία αυτή, δεν θα διαγωνισθούν ως εκπρόθεσμες.
 
4.        Συμμετέχουν παιδιά και νέοι σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες:
1η κατηγορία: Μαθητές Δημοτικού Σχολείου (γεν. 2000 – 2006)
2η κατηγορία: Μαθητές Γυμνασίου (γεν. 1997-1999)
3η κατηγορία: Μαθητές Λυκείου (γεν. 1994-1996)
4η κατηγορία: Ενήλικες (γεν. από το 1993 και πριν)
 
5.        Βράβευση: Η βράβευση θα γίνει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Νεότητας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί το μήνα Ιανουάριο 2012.
 
6.         Βραβεία - έπαινοι: Για κάθε κατηγορία προβλέπονται τρία βραβεία:
1ο βραβείο: μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
2ο βραβείο: ένα ποδήλατο
3ο βραβείο: εκατό (100) δωρεάν εκτυπώσεις φωτογραφιών 10Χ15 εκ. σε φωτογραφεία της Λευκάδας.
Επίσης, προβλέπεται ειδικός έπαινος για τον πρώτο από κάθε κατηγορία, που συμμετέχει σε κατηχητικές συνάξεις και ένας ακόμη έπαινος με αισθητικά κριτήρια.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα.
 
7.        Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή, που θα απαρτίζεται από τους:
α. Πρεσβύτερο π. Νεκτάριο Μάλφα, εφημέριο Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρυωτών - εκπαιδευτικό
β. κ. Καίτη Κακαβούλη, ερασιτέχνη φωτογράφο
γ. κ. Ελένη Φυσσουνά, ερασιτέχνη φωτογράφο
δ. κ. Ευαγγελία Μελά - Αρώνη, κατηχήτρια – θεολόγο - αγιογράφο
ε. κ. Ανδριάνα Κατωπόδη, καθηγήτρια εικαστικών.
Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται ο Διευθυντής του Κέντρου Νεότητος, Διάκονος π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης.
8.        Προδιαγραφές φωτογραφιών: Οι φωτογραφίες μπορεί να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες, να έχει χρησιμοποιηθεί φιλμ ή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και να έχουν τυπωθεί σε φωτογραφικό χαρτί και μέγεθος 20 Χ 30 εκ.
 
9.        Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι δύο (2) φωτογραφίες.
 
10.    Οι φωτογραφίες θα πρέπει να γράφουν στο πίσω μέρος το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζομένου, όνομα πατέρα, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο και την ενορία από την οποία προέρχεται.
 
11.    Ανώνυμα έργα ή έργα διαφορετικών διαστάσεων δεν μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.
 
12.    Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπη δουλειά των συμμετεχόντων. Για τυχόν λογοκλοπή φωτογραφιών το Κέντρο Νεότητος δεν φέρει καμία ευθύνη.
 
13.    Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό παραχωρούν στο Κέντρο Νεότητος, με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, το δικαίωμα να τα δημοσιεύσει σε ειδικό λεύκωμα που πρόκειται να εκδοθεί στο μέλλον, σε ειδικές εκδόσεις για κάθε ναό, στην ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως, καθώς και σε ψηφιακές παρουσιάσεις, να τα εκθέσει σε ειδικό χώρο και να εκτυπώσει τις φωτογραφίες, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται πάντοτε το όνομα του δημιουργού.
 
14.     Στο διαγωνισμό δεν μπορούν να συμμετάσχουν επαγγελματίες φωτογράφοι.
 
15.    Γίνονται δεκτές και ομαδικές συμμετοχές (π.χ. μιας τάξης, μιας κατηχητικής συντροφιάς ή μιας ομάδας παιδιών). Για κάθε ομαδική συμμετοχή θα δοθεί όμως ένα βραβείο.
 
16.    Οι συμμετέχοντες θα παραδώσουν ή θα αποστείλουν τις φωτογραφίες, μέσα σε κλειστό φάκελο, στο Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως είτε οι ίδιοι είτε μέσω του ιερέα της ενορίας τους ή του κατηχητή τους, του θεολόγου του σχολείου ή του δασκάλου τους, ή ακόμη και ταχυδρομικά.
 
17.    Στοιχεία επικοινωνίας με το Κέντρο Νεότητος:
Ταχυδρομική διεύθυνση: Κέντρο Νεότητος Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης - οδ. Αναπαύσεως 4 - 311 00 Λευκάδα.
Τηλέφωνα: 26450 22415 (εσωτ.: 22, 23) – 6974795265 (π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης)  - 6982550575 (κ. Γεώργιος Φατούρος)
E – mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
 
Προσκαλούμε, λοιπόν, μεγάλους και μικρούς, κυρίως όμως τα παιδιά και τους νέους μας, να λάβουν μέρος σε αυτόν τον αξιόλογο Διαγωνισμό Φωτογραφίας που θα μας φέρει σε επαφή με την πηγαία πίστη του λαού μας και τα σημάδια της μέσα στον χώρο και τον χρόνο, τα ταπεινά εξωκλήσια των νησιών μας και τα εικονοστάσια των δρόμων στις πόλεις, τα χωριά και τις εξοχές μας.
Παρακαλούμε ιδιαιτέρως τους Αιδεσ/τάτους Εφημερίους και τους κατηχητές να οργανώσουν, εν όψει του διαγωνισμού, περιπάτους με προορισμό τα εξωκλήσια των ενοριών ή της περιοχής τους και να δώσουν έτσι την ευκαιρία σε όσα παιδιά θέλουν, μεμονωμένα ή ομαδικά, να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό με φωτογραφίες τους.
Βέβαιος ότι θα δείξετε το ανάλογο ενδιαφέρον, Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθειά Σας.
Μετά πατρικών ευχών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
 
 
† Ο Λευκάδος και Ιθάκης Θ ε ό φ ι λ ο ς
Site Created by Pixel Orange