Home Εκδηλώσεις "ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!" Επετειακή εκδήλωση της Εκκλησίας της Ελλάδος

"ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!" Επετειακή εκδήλωση της Εκκλησίας της Ελλάδος

«ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!»

Συμμετέχουν 1.922 παιδιά & έφηβοι, μέλη χορωδιών και παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 

Συμπληρώνονται 100 χρόνια από την οδυνηρότερη δοκιμασία της νεώτερης ελληνικής ιστορίας: Το τέλος της Μικρασιατικής εκστρατείας, την πυρπόληση της Σμύρνης και τον ξεριζωμό του ελληνισμού της Μικρασίας. Η μνήμη των πατερών μας, οι οποίοι σφαγιάστηκαν κατά τη διάρκεια των δραματικών γεγονότων του 1922, αλλά και εκείνων, οι οποίοι επωμίστηκαν το βάρος της προσφυγιάς και της συνέχισης του τρισχιελιετούς πολιτισμού της Ιωνίας στην Ελλάδα, επιβάλλει να τιμήσουμε την επέτειο αυτή.

Βασικό ζητούμενο είναι η διατήρηση της μνήμης και η αναθέρμανση της ελπίδας για μια Ελλάδα που θα καταφέρει να εμπνεύσει στις νέες γενιές την αγάπη για την πατρίδα και τον σεβασμό στην ιστορία της.

Προ­κει­μέ­νου να τι­μή­σει την Επέ­τειο αυτήν, η Εκ­κλη­σία μας πραγματοποίησε διάφορες εκδηλώσεις. 

Κεν­τρικό γε­γο­νός όλων αυτών των πρω­το­βου­λιών όμως θα αποτελέσει μια με­γα­λει­ώ­δης εκδήλωση στο Πα­να­θη­να­ϊκό Στά­διο το Σάβ­βατο 8 Οκτωβρίου 2022.

 

Θα συμμετέχουν 1.922 παιδιά και νέοι, μέλη 55 χορωδιών και παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από Ι.Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 Τραγουδούν: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ, ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ, ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ

Αφηγητής: ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗΣ
 
ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ
Διεύθυνση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΑΒΙΔΗΣ
 
ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Διεύθυνση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΜΕΛΗΣ

 

«Λαοί που ξεχνούν το παρελθόν, δεν έχουν μέλλον. Γι΄ αυτό και η Μικρασιατική καταστροφή, αν και μας πονά, δεν πρέπει να ξεχαστεί.

 

Η Μικρασία δεν είναι μόνον γη, δεν είναι μόνον χώματα και πέτρες. Η Μικρασία είναι η μάνα που γέννησε τον νεοελληνικό πολιτισμό. Είναι η βαθιά λίμνη, στην οποία συναντήθηκαν δύο μεγάλα ποτάμια: Ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός και η χριστιανική μας πίστη.

 

Μικρασία είναι μαζί η αρχοντιά και η ευσέβεια, η καλαισθησία και το μέτρο, η αγάπη για μόρφωση και η πίστη στα θαύματα. Μικρασία είναι η δύναμη της φυλής μας, η οποία μέσα σε μια νύχτα τά ΄χασε όλα, αλλά σύντομα πρόκοψε και ανάστησε παιδιά κι εγγόνια, πλουτίζοντας τη νέα της πατρίδα με πνευματικότητα, πολιτισμό, αλλά και πλούτο.

 

Νέα παιδιά βρίσκονται και σήμερα μπροστά μας και περιμένουν από μας τις αξίες του Μικρασιάτικου Ελληνισμού, τις ρίζες του γένους μας, που θα κρατήσουν σταθερό το πηδάλιο της ζωής τους σε καιρούς  ανατροπών και λησμονιάς της ιστορίας και των προγόνων τους. 

 

Σε αυτά τα παιδιά και τους νέους, η Εκκλησία της Ελλάδος θέλησε να δώσει την ευκαιρία να χαρούν, αλλά και να θυμηθούν, να συναντηθούν μεταξύ τους, να συναντηθούν όμως και με την ιστορία, αυτή τη φορά όχι διαβάζοντας, αλλά χορεύοντας και τραγουδώντας

 

 

Η εί­σο­δος θα εί­ναι ΔΩΡΕΑΝ, με δελ­τία εισόδου https://www.ticketservices.gr/event/mikrasia-oso-se-thymamai-zeis/ 

 

 

Σποτ εκδηλώσεως:  https://www.youtube.com/watch?v=MVP3TjGN6m4  

 

 

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!

ΛΙΣΤΑ ΧΟΡΩΔΙΩΝ1

ΛΙΣΤΑ ΧΟΡΩΔΙΩΝ2

ΛΙΣΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ

1

ΕΚΚΛΗΣΙΑ 1821

ΕΚΚΛΗΣΙΑ 1821 3

3

 

 

Δείτε ακόμα στην κατηγορία: « "ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!" - 8/10/2022
Site Created by Pixel Orange