Home Ιερών Μητροπόλεων O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος από τη Χίο: "έχουμε περάσει πιο δύσκολες κρίσεις από τις σημερινές και οι Ελληνες μπορούν και τις ξεπερνούν"
Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2013 22:35

O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος από τη Χίο: "έχουμε περάσει πιο δύσκολες κρίσεις από τις σημερινές και οι Ελληνες μπορούν και τις ξεπερνούν"

«Να ευχηθώ ο Άγιος Μηνάς να ευλογεί αυτό το λαό, που τόσο τον σέβεται και να μας ενισχύει όλους σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε.
Και είναι σίγουρο όταν βλέπει κανείς τα οστά των προγόνων μας μέσα στο παρεκκλήσιο, σκέπτεται ότι έχουν περάσει και άλλες κρίσεις, πιο δύσκολες από τις κρίσεις τις σημερινές και οι Ελληνες μπορούν και ξεπερνάν τις κρίσεις», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αμέσως μετά το προσκύνημά του στην Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά.

Το μαρτυρικό Μοναστήρι που σφαγιάστηκαν χιλιάδες Χιωτών το 1822, ήταν το πρώτο που επισκέφτηκε ο κ. Ιερώνυμος κατά την άφιξή του στη Χίο όπου θα συμμετάσχει στις Εορταστικές Εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια του νησιού, αλλά και στην Εορτή των Πολιούχων Αγίων της πόλης της Χίου.

Κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μάρκος τον ξενάγησε στο μαρτυρικό χώρο ενώ τον ενημέρωσε για την καλλιέργεια του μαστιχόδεντρου. Σημείωσε δε ότι η μαστίχα (το μαστιχέλαιο) αποτελεί συστατικό του Αγίου Μύρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος έγινε επίσημα δεκτός στο αεροδρόμιο «Όμηρος», με τιμές Αρχηγού Κράτους, παρουσία των Αρχών και στρατιωτικού αγήματος ενώ μετά το προσκύνημά του στην Ι.Μ. Αγίου Μηνά, μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Βροντάδου.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Θηβών κ. Γεώργιος και Ιλίου κ. Αθηναγόρας.
Site Created by Pixel Orange